sobota 1. listopadu 2008

Jeden den na place


Být u natáčení reklamního spotu není tak zábavné, jak se může na první pohled jevit. Vypadnete na nějaký čas z kanceláře (kde vám stojí jiná práce), pozorujete režiséra a milion dalších lidí při práci, snažíte se nenuceně bavit s klientem, ale také neustále na něco čekáte (na schválení dalšího záběru, na to, až začne pauza; na to, až pauza skončí). V důsledku výše uvedeného si vymýšlíte rozličné kratochvíle, v mém případě to byl pravidelný monitoring cateringu. Režisér má ze mě legraci, že si fotím všechno jídlo.

Před devátou ráno na place, jdu se podívat, co mají po ránu dobrého. Dávám si smajlíkovou snídani po anglicku a k tomu grilovanou cuketku s žampiony.



V mezičase likviduji pravidelně doplňovaný pistáciový náklad z bílé lodičky....



...a aby se neřeklo, sním i nějaké ovoce, aspoň jsem taky konečně ochutnala kaki (bylo dobře vyzrálé, sladké).



Pauza na oběd. Stojím poslušně ve frontě a zkoumám tác se zákusky - mají roztomilé mini větrníčky. Na výběr je z několika hlavních jídel a příloh, které lze dle libosti kombinovat. Dávám si krevetky, jakousi obdobu ratatouille a navrch nudle po thajsku. Chtělo by to hůlky, nudle mi padají z vidličky všude kolem.



Po jídle se vrhám na značně probraný tác se zákusky. Všechny mini větrníčky už někdo sežral. Nakládám si na tácek pět kousků z toho, co zbylo a jdu se podívat do druhé cateringové místnosti. Větrníčky nejsou ani zde, tak si pro útěchu přidávám několik dalších zákusků.




Natáčení den končí a s ním i catering. Škoda, že nám něco takového s každodenní frekvencí nezavedou i do práce (máme však "fruity Fridays").

Jak jste na tom vy? Máte v práci benefity v podobě jakýchkoliv potravin či tekutin zdarma nebo jste odkázáni na to, co si donesete či prodejní automaty?

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Cutie,

tie "english breakfast" milujem! Sú tak fantasticky nezdravé, ale tak fantasticky dobré! :-) Akurát včera sme sa bavili s kolegyňkou o stravovaní v práci --- má problém s tým, že ju pravidelne po obede chytá spánok. Ja s tým mám problém tiež, takže sa snažím varené obedy úplne vytesniť a namiesto toho sa ládujem ovocím a surovou stravou. Drží ma to pri živote .-) Pijem len minerálky, vlastnoručne vyrobenú zázvorovú limonádu, bylinkové a zelené čaje (platí zamestnávateľ .-)raňajky: maliny s banánom obliate čokoládovo-mätovým jogurtom, desiata: jablko, obed: tuniakový šalát z domu + fínsky chlieb, olovrant - kávový jogurt a strááášne nezdravá večera doma :-))

Cutie řekl(a)...

Viki: Home made zázvorová limonáda - mňam :-) Zdravé svačinky v práci zní dobře, musím se k podobné pravidelnosti také donutit :-)

Pivli řekl(a)...

Moc hezky napsáno a nafoceno. Vypadá to všechno opravdu chutně. :-)))
Jen doufám, že na světě nebude další reklama na Provident. Tu slečnu v růžovém svetříku nemůžu ani vidět ani slyšet. grrrr. Je tak sladká! Ale věřím, že reklama má velký úspěch a to je koneckonců účel, že? :-)
Těm chytrákům, co strkají vajíčko do mikrovlnky to přeju.
Zázvorová limonáda je absolutní bomba. Tyjo, ale do práce bych se sní nedělala. Tam piju zelené a ovocné čaje nebo juice hooodně naředěný fasovanou minerálkou. Doma o víkendu zázvorovku jo...

Cutie řekl(a)...

Pavlína: Tak reklamu na Provident jsme netočili ;-) Jinak fasovaná minerálka je fajn,to my nemáme. Já piju vodu z kohoutku, nějak se mi ty vodní barely moc nepozdávají :-)