středa 10. prosince 2008

Family brunch v Cihelně

Nevím jak u vás, ale u mě poslední víkendy probíhají podle poměrně monotématické šablony: člověk pozdě vstane, tu a tam něco pošolichá, nají se a nežli se naděje, už je zase tma. Snídani většinou vypouštím a udělám si pořádný snídaňooběd, neboli brunch. Většinou to dopadne tak, že se děsně přejím a pak neschopna ničeho provozuji gaučing.

Pokud se člověk nechce celý den placatit doma, tak může samozřejmě vyrazit na brunch do města. Tentokrát padl los na Hergetovu Cihelnu,ve které se Family brunch pořádá každou neděli od 11 do 15 hodin. Z názvu je patrné, že brunch je primárně určen pro rodiny s dětmi, pro které je tam připraven hrací koutek s rozličnými aktivitami (děti vám tam samozřejmě i pohlídají). Pakliže děti nemáte, tak to neznamená, že vás tam nepustí, jen vás možná usadí ke „klidnějšímu“ stolu přímo u bufetu, jako to udělali s námi.

Klid byl opravdu relativní, záhy se kolem našeho ménage à trois table záhy vyrojilo hejno roztomilých octomilek rozličného stáří (vč. jednoho Spidermana)a nekompromisně obsadily bufet (jistému nejmenovanému účastníkovi pak jedna octomilka vyfoukla vafli). Co se skladby hostů týče, tak většinu tvořili pochopitelně cizinci (či expati).

Neomezený výběr z bufetu přijde na necelých 500 Kč na osobu. Na rozdíl od menu dětského, které přijde na 195 Kč a obsahuje i džus či jiný nealko nápoj, menu dospělácké je bohužel drinkless. Pokud si objednáte lahev neperlivé vody, tak je vám rovnou přinesena Voss za 165 Kč (!) Voda je v Cihelně drahou komoditou, doporučuji si radši objednat pivo anebo si dojít prázdnou lahev dočepovat k originální venkovní fontánce….

Pokud na cihelný brunch zamíříte s chutí na krevety či jiné mořské potvory, tak se ničeho takového nedočkáte, ale celkově vzato je výběr docela pestrý (teplé i studené předkrmy, saláty, polévky, maso, přílohy, dezerty, teď před svátky měli i cukroví).

Zde pro inspiraci něco důkazního materiálu:

Variace grilovaných cuketek s parmskou šunkou, parmazánem a salátem….



…slanina, paštika a „hot dog“…

...masová variace dominovala i na tomto talíři…

…a nakonec přišla sladká tečka v podobě čokoládové pěny s ovocem…


…a zmíněné vafle.

Pro správnost uvedu, že obsah výše zobrazených talířů jsem nesnědla jenom já, čímž dodatečně děkuji spolustolovníkům za příjemnou společnost :-)

A co vy, děláte si brunch doma či na něj někam chodíte? Líbí se vám myšlenka brunchů určena pro rodiny? Chodíte s dětmi do restaurací anebo vám naopak přítomnost dětí v restauracích vadí?

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Octomilkami předpokládám nazýváš nenažrané, pardon nenajedené hosty :D Brunche se nás netýkají, i o víkendu vstáváme děsně brzo, ale rádi si dopřejem velkou nebo ještě větší snídani a kolem deváté jsme už venku :)

Anonymní řekl(a)...

octomilky = děti :)))

Cutie řekl(a)...

Schnytlik: Takhle brzy vstávat o víkendu by mě tedy zabilo :-) A jak poznamenala "octomilka" v druhém příspěvku, octomilkami jsou myšleny děti :)

Anonymní řekl(a)...

Když někdo vstane v jedenáct a jde rovnou vařit oběd a při vaření koštuje, je to ještě brunch? ;-)

Cutie řekl(a)...

Martina: Jasně že ano ;-)

Anonymní řekl(a)...

Můj víkendorecepis: vstanu pozdě, něco do sebe hodim, abych vydržel a straaašně se těšim na večeři, protože k ní bude víno! Klidně pak zbytek dne véču připravuju, pomalu kuchtim, peču, škvířim, restuju, omastkuju a bešameluju - motám se kolem plotny prostě.
Jo a nesmíte zapomenout se jít projít! Po procházce na čerstvovzruchu to mnohem líp chrumká!

Anonymní řekl(a)...

To Vinograf:
Tak to je přesně náš víkend! Jen třeba nevstaneme tak pozdě a snídaně je hezká - v týdnu ráno nejíme (tak brzo nemáme chuť :-( ). No a pak je ta procházka, jak píšeš... a pak vaříme a pečeme - leckdy to je i na další dny po víkendu. Zimní víkendy prostě nemají chybu!
P.
:-)

Cutie řekl(a)...

Vinograf, Papaja: Procházky jsou fajn, musím to začít víc praktikovat :)