Pro ty, kteří by náhodou nevěděli: PFF je projekt Pavla Maurera, během něhož své umění prezentuje více než třicítka vybrných restaurací z publikace Grand restaurant. O této ročence nemá smysl se zde příliš rozepisovat, ale jednu otázku si neodpustím: znáte někdo z vás kohokoliv z těch anonymních hodnotitelů, na jejichž hodnocení je Maurerův výběr postaven? Já tedy ne...
Na letošní PFF jsem měla původně v plánu dorazit až o víkendu. Vzhledem k predikované sobotní přehuštěnosti a nejistému počasí jsme se nakonec v rámci naší degustační skupinky potkali již v pátek v podvečer. A dobře jsme udělali - lidí nebylo přespříliš, počasí bylo příjemně jarní (konečně!)a my se tak mohli věnovat ochutnávkám a kochat se výhledy na Prahu až do půl 11, kdy jsme byli z areálu decentně vyexpedováni.
Když jsem napoprvé dorazila do areálu, postavila jsem se rovnou do fronty u stánku Ambiente na 60 dní vyzrálé hovězí maso v grilované či pečené verzi. Přílohu tvořily místo původně avizovaného domácího chleba lanýžové chipsy (představte si obyčejnské brambůrky zastříkané lanýžovým olejem). Grilované maso (doplněné pažitkovým máslem) mi chutnalo o něco více nežli to pečené, nicméně obojí bylo na jedničku.
Osvěžující byly jejich sorbety - měli jsme papajový a maracujový (ale legendární melounový sorbet z PFF 2008 to stejně nepřekonalo).
V Como restaurantu jsme toho ochutnali také dost. Za zmínku určitě stojí obě hlavní jídla: nadívané telecí hrudí i pomalu pečený jehněčí předeček s bramborovou tortilou ; super nápad byla bazalková panna cotta s jahodami.
Café Imperial měl dost nastřelené ceny, nicméně vyzkoušeli jsme celé menu (paštiku, rybu, křepelku a pusinku s ovocem).
Paštika z husích jater byla delikátně jemná, s pěknou vrstvičkou husího sádla. Mňam :)
Chilský sea bass se zeleninou byl vynikající a navíc ještě pěkně fotogenický.
Příjemným překvapením byla nadívaná vepřová panenka od Yasmin Noodles se zeleninovými špagetami a cibulově chutnající omáčkou. Kousek od Yasmin noodles byl stánek Alcronu. Dali jsme si humří polévku a pečenou svatojakubku s květákovým kuskusem, obojí ovšem spadlo do kategorie "neurazí, nenadchne".
Málem jsme si nechali ujít chuťovou zajímavost z Bellevue - dančí carpaccimi marinované se zeleným pepřem a zeleninkou.
Pokud jste na sladké, tak za zmínku jistě stojí netradiční zauzená panna cotta s lékořicovou omáčkou od Aromi. Pendrekovým chutím moc neholduji, ale tohle mě docela dostalo. Moc mi chutnal taky ještě teplý perníček s karamelovou omáčkou od Chateau Mcely. Když jsem se na chvíli vzdálila od své degustační skupinky, tak jsem se pak dozvěděla, že v mé nepřítomnosti snědli ještě tři další kousky, což je skandál! :)
Závěrem ještě k tomu pitnému režimu: pokud si člověk dal večer nějaký drink z Cloud 9 či jiného baru a v příjemné společnosti sdílel výhled na osvětlenou Prahu, tak k momentální pohodě téměř nic nechybělo ;)
A to je vše. Jsem zvědavá, kde se bude PFF konat příště. Co myslíte vy, máte nějaké tipy? Mě by se to líbilo třeba ve Stromovce ;)
2 komentáře:
Cutie, není náhodou otázka "Znáte někdo z vás kohokoli z anonymních hodnotitelů?" tak trochu protimluv? Kdyby je někdo znal, už by nebyli anonymní, ne? :-)
Jinak pěkné fotečky, sbíhají se mi slinečky.
Poša
Posa: Protimluv to svym zpusobem je, ale slo mi o to, ze hodnotitele nejsou oficialne nikde prezentovani (neni nikde jejich verejne pristupna databaze) - v tom spociva ta anonymita.
Jinak diky ;)
Okomentovat